Villaen har størst risiko for indbrud. F.eks. blev der i 2019 begået 77% af alle indbrud i villaer. Her skal du tænke på, at villaerne kun tegner sig for 58% af de danske husstande.
I en villa er det nemmere at spotte værdigenstande gennem vinduerne, og der er som regel flere og nemmere flugtmuligheder.

I gennemsnit får én ud af 100 husstande indbrud om året. Har du oplevet et indbrud tidligere, er risikoen 5 gange højere end andre boliger.

Som nabo er du udsat

Er du nabo til en bolig der har været udsat for indbrud, er risikoen for at opleve indbrud fordoblet de første 14 dage efter indbrudet. Det gælder i en radius på ca 200 meter.
I byområder med tæt bebyggelse sker det ofte, at indbrud fra nærtliggende huse "smitter".
I tættere bebyggelse har tyven nemmere ved at undersøge området, og der er nemmere adgang til boligen. Når der er større veje eller togstation tæt på, så har en indbrudstyv lettere ved at komme væk.

Bor du i en kommune med højere gennemsnitslig husstandsindkomst, så er der her større risiko for indbrud. Tyvene arbejder der hvor de forventer der er flest værdier.

Hvad kan du selv gøre for at minimere risiko for indbrud?

Tjek om dine låse er solide. Er dine ruder limet fast, eller er der en-vejsskruer i glaslisterne, så ruden ikke nemt kan tages ud. En tyv hader lys og opmærksomhed, så installer noget udvendigt lys med bevægelsessensor, så lyset tænder automatisk hvis der er nogen personer omkring huset. Du kan sikre din bolig med en alarm, så en sirene kan afskrække tyven og skabe opmærksomhed for naboer, at her er der noget galt. Vi anbefaler en TrueGuard alarm.