Julen er en af årets travleste dage for indbrudstyve.

Iflg. danmarks Statisik var der i 2018 anmeldt 250 indbrud juleaften, og hvor der gennemsnitligt normalt anmeldes 79 indbrud om dagen. Altså 3 gange flere indbrud på juleaften!

Foranstaltninger for at undgå indbrud i julen

Med få foranstaltninger kan man øge risikoen for at undgå besøg af indbrudstyven.

Specielt i juledagene ved indbrudstyvene godt, at hvis folk ikke er hjemme, så er de formodentlig hos familien, og vil ikke komme uventet hjem. Derfor er det vigtigt, at din lejlighed eller hus ser beboet ud. Tænd lys automatisk, og hav radio eller tv tændt. En ide kan også være at stille en sæk med brugt gavepapir foran døren, eller nogle sko og støvler.

Få gerne naboen til at træde fodspor i sneen, og parkere sin bil i din carport.

Hvad er det første man skal gøre for at undgå indbrudstyve

Man skal selv finde hullerne i sit hjem. Stil dig foran boligen på fortovet, og se på dit hus eller lejlighed med en indbrudstyvs øjne. Vær kritisk og ærlig over for dig selv. Er hækken for høj, kan en tyv stå ugenert og brække en vindue op? Er døre og vinduer ordentligt sikret? En god ide er ekstra låse, og på døre uden vrider på indersiden, så det kræver en nøge at åbne. Er tyven først kommet ind, så skal det være svært at komme ud med tyvekoster. Sikre dine glaslister på vinduer, så de er i god stand, og besværlige at tage af, brug f.eks. engangskruer gerne i metalskinnereller sørg for at glassset er limet fast i rammen. Gerne ruder der er 2/3 dobbelt glas, så de er svære at smadre. 

Sørg for at værktøj og stiger er låst inde, så en tyv ikke kan finde redskaber der kan bruges til at bryde ind i dit eget hus.

Få julefred med en alarm

Få sikret din bolig med en alarm inden jul og lad julefreden sænke sig. En alarm vil virke præventiv på en tyv, især hvis du vælger en alarm med foto-PIR sensorer, der tager foto af tyven ved bevægelse foran PIR sensoren. Hvis uheldet er ude, og du skulle opleve indbrud, så vil du straks få besked via app på din smartphone fra alarmsystemet. Du kan så reagere på denne, og tilkalde hjælpe fra naboer eller politiet hvis du har billeder af der er en indbrudstyv i dit hjem netop nu.

Et alarmsystem beskytter din bolig, se vores udvalg af alarmsystemer her