Mange rejser i Påsken og flere hjem står helt tomme.

Indbrudstyvene har længe haft det svært, da corona har betydet at mange har arbejdet hjemmefra og det ikke har været muligt med at rejse. Det har givet en masse liv på de private villaveje, og det gør det svært for en indbrudstyv.

Men nu er der åbnet op, og mange forlader deres hjem for at tage på en ferie i varmen, eller nyde dagene i sommerhuset. 

Hvad kan du gøre for at forebygge indbrud?

  • Sikre dine døre og vinduer med gode låse, og sørg for glasruderne er limet fast i karmen, eller glaslisten har envejdsskruer. Se din bolig med en tyvs øjne, og find de svage steder.
  • Sørg for at en hæk eller hegn ikke giver en indbrudstyv dækning, så han ikke kan ses ude fra vejen.
  • Få sensorstyret udendørsbelysning, der tænder når der er personer der nærmer sig din ejendom. En tyv hader at blive badet i lys. Brug også tænd/sluk timere på lys indvendigt, således at det ser ud til nogen er hjemme.
  • Få godt samarbejde med dine naboer, gerne gennem nabohjælp appen. Få naboerne til at holde øje, parkere deres bil i indkørslen, tomme postkassen og sørge for skrald i affaldsspanden.
  • Få en alarm der passer på din bolig når du ikke er hjemme, og kan tilkalde dig og evt. din nabo.

 

Hvad bliver stjålet mest ved et indbrud i private hjem.

Brancheforeningen Forsikring og Pension har lavet en opgørelse der viser, at de ting en tyv som oftest går efter, er ting som er hurtige at tage med, og lette at sælge videre. 
Mange er mest bekymret for at miste arvestykker, betalings og ID-kort, fotoalbums, computere, tablets samt ure og smykker jf. en undersøgelse fra Codan forsikring.

 

Få sikret dit hjem med et alarmsystem uden abonnement

Ønsker du at have mere ro i maven når du er bortrejst fra hjemmet, så kan det være en god ide med et alarmsystem. Alarmsystemet har sensorer til vinduer samt døre, og PIR bevægelsessensorer til rummene som du ønsker at sikre. F.eks. stuen, soveværelset hvor der som oftes ligger smykker eller husets fordelingsgang. 

Vælger du PIR sensor med indbygget kamera, så sender alarmsystemet dig direkte besked med at alarmen er aktiveret, og sender dig foto af hvem der har sat alarmen igang. På den måde kan du være mere tryg, og hvis uheldet er ude, så kan du alarmere naboer og politiet hvis du modtager foto af uvedkommende er brudt ind i dit hjem.

Se mere her om hvad vi tilbyder af alarmsystem uden abonnement