skalsikring - sådan skalsikrer du dit hus

Hvad er skalsikring og hvordan virker det?

Skalsikring er også kendt som nat-sikring. Det er alarmsensorer der sikrer bygningens skal, således at man selv kan færdes inde i huset, mens vinduer og døre er sikret mod indtrængen.
Om natten kan man tilkoble skalsikringen, så man kan sove trygt, imens alarmen vogter over der ikke kommer nogen ind. Typisk er det magnetsensorer man bruger til at sætte på vinduer og døre.
Hvis døren eller vinduet åbnes, vil alarmsensoren sætte alarmen igang. Du kan også vælge at én eller flere PIR bevægelsessensorer skal fungere med i skalsikringen. Det kunne f.eks. være der
er en PIR i kælderen, eller i rum man ikke bruger om natten. Det er meningen at når du tilkobler skalsikring på din alarm, så kan du være i værelserne og gå på toilettet og evt. i køkkenet for at tage
et glas vand om natten. 

Skalsikring vinduer og døre

Som før nævnt er det mest brugt at benytte magnetsensorer til at sikre døre og vinduer. Den ene del sættes på vindue/dør rammen og den anden på karmen. Når de to dele spredes fra hinanden når vindue/dør åbnes, så aktiveres alarmen. Man kan også bruge de nye rystesensorer der foruden at virke som magnetsensor, også reagerer på rystelser. Dvs. at hvis nogen forsøger at brække dør eller vindue op, så vil rystesensoren registrere dette FØR de overhovdet er brudt ind og aktivere alarmen. Har man mange vinduer på en række, kan gardin sensoren bruges. Den har et smalt område den dækker, og hvis noget eller nogen kommer ind i det område, så aktiveres alarmen.

Skalsikring af døre og vinduerSkalsikring rystesensor til vinduergardin sensor skalsikring                   

 

 

 

 

 

 

Kan samme alarmsensor bruges til både skalsikring og i fuldsikring?

Ja, du koder dine sensorer til hvilken funktion de skal have. Du kunne f.eks. have en PIR bevægelsessensor i kælderen eller en rystesensor på garageporten der begge skal fungere i skalsikring (nat) og i fuldsikring (når alle har forladt bygningen).Andre sensorer f.eks. en PIR bevægelsessensor i soveværelset eller i gangen ikke skal være aktiv ved skalsikring (så man selv kan bevæge sig i rummet når skalsikring er aktiv) men kun skal være aktiv i fuldsikring når bygningen forlades og hele alarmsystemet tilkobles.

 

Se her en lille video fra Alarmskolen om hvad skalsikring er:

 

Fuldsikring Skalsikring